8.7. Auteursrechtenbureaus

© Walter Roozendaal - www.muzemuzette.com - en Janine Slijkhuis - www.janineslijkhuis.nl - klik hier voor meer informatie

Diverse auteursrechtenbureaus beheren de rechten en het materiaal voor overige musicals. Een aantal toneeluitgeverijen bieden ook muziektheaterrepertoire.

De grootste uitgever voor muziektheater is ALMO in België. Zij beheren alle bekendere musicals uit Londen en New York, maar ook Nederlands repertoire. ALMO beheert voor Nederland en België de rechten van het Amerikaanse auteursrechtenbureau MTI. Zij hebben speciale juniorversies uitgegeven van bekende musicals, zoals bijvoorbeeld Annie en Anatevka, en een speciale kidscollection. Alle shows van MTI zijn op het internet te vinden: www.mtishows.com. Voor de rechten van deze musicals kan contact op worden genomen met ALMO: www.almo.be. ALMO heeft van veel van deze musicals een vertaling. Vraag deze altijd op ter inzage voor je een contract tekent, want niet alle vertalingen zijn even bruikbaar.
ALMO geeft een maal per jaar een uitgebreide catalogus uit. Deze staat niet op de website, maar kan wel worden opgevraagd.