Het kleine meisje van meneer Linh

Uit een ver Aziatisch land vlucht meneer Linh met zijn pasgeboren kleindochter. Al zijn krachten geeft de oude man aan de zorg voor zijn kleine meisje. Misschien is zij de enige reden waarom hij nog leeft.
Dan ontmoet hij in een Franse havenstad meneer Bark.
Elkaars taal kunnen ze helemaal niet verstaan. Het enige woord dat ze delen is ‘goeiedag’, en zelfs dat is eigenlijk een misverstand. Desondanks groeit er een hechte vriendschap tussen die twee. En blijken ze veel méér te delen dan je op het eerste gezicht zou denken...
Tot ze elkaar opeens kwijt raken. Meneer Linh wil alles doen om zijn vriend weer terug te zien. Maar hoe dan?

Het kleine meisje van meneer Linh

Dit prachtige en ontroerende verhaal van Philippe Claudel is voor Toneelhuis Antwerpen bewerkt door Guy Cassiers. Muze Muzette speelt het stuk met twee acteurs: Hans Steenhorst en Walter Roozendaal.
De speelstijl is die van verteld theater: een combinatie van vertelling en dialoog.
Hans Steenhorst werkt als ontmoetingsclown, en regisseert amateurtoneel.
Walter Roozendaal is solo-acteur/verhalenverteller, geeft les aan de Vertelacademie, en regisseert muziektheater. In deze voorstelling tekent hij ook voor de muziek en de regie.

Muze Muzette speelt ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ op zaterdag 9 maart 2024, 15.00 uur in De War, Turfsteeg 1, Amsterdam  en vrijdag 15 maart 2024, 20.00 uur in  de Lukaskerk, Oude Kanaaldijk 9, Alkmaar. Kosten: vrijwillige bijdrage.