Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en optredens voor Cultuur Primair in Alkmaar en voor Kunst en Cultuur in de School in de Haarlemmermeer.

StoryTrail stadswandeling Alkmaar vol sterke verhalen

zondag 10 oktober 2021
zondag 17 oktober 2021
Verhalenverteller Godefridus (Gottfrid van Eck)

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 10 en zondag 17 oktober de StoryTrail stadswandeling Alkmaar. Verhalenverteller Godefridus neemt je mee door het bewogen verleden van de oude binnenstad. 

‘Leve de Opstand!’ Die kreet hoorde je vroeger heel veel in Alkmaar. De stad heeft dan ook heel wat knokpartijen, ruzies en veldslagen achter de rug. In de Tachtigjarige Oorlog vochten de Alkmaarders tegen de Spanjaarden. Tijdens de Kaas- en Broodoorlog tegen Stadhouder Jan. En ook op andere momenten in het stadsverleden was rebellie nooit ver weg.

Verteller Godefridus laat je de roerige geschiedenis van Alkmaar zelf meemaken. Dwalend door de binnenstad ontdek je welke geheimen er achter de eeuwenoude gevels verborgen liggen. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend historisch avontuur. Zo beleef je de geschiedenis van Alkmaar tijdens een onvergetelijke stadswandeling - een feest voor jong en oud.

De StoryTrail stadswandeling Alkmaar begint op zondag 10 en zondag 17 oktober 2021 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/alkmaar.

Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

Vertelacademie: Vertel3daagse

vrijdag 22 oktober 2021
t/m zondag 24 oktober 2021
Plaats: Landcommanderij Alden Biezen, Kasteelstraat 6 te Bilzen, België
Docenten: Mia Verbeelen, Veva Gerard, Walter Roozendaal, Peterine Kooijmans en Raymond den Boestert. Vanaf 32 deelnemers gaat Tom van Mieghem als extra docent mee.

Dit lange vertelweekend in oktober is inmiddels een traditie en befaamd om zijn gezelligheid. Het is altijd razendsnel volgeboekt!

De Vertelacademie organiseert de Vertel3daagse jaarlijks in een weekend in oktober, met workshops voor zowel beginnende als gevorderde vertellers. Ieder jaar staat een ander thema centraal en wordt er lesgegeven door (gast)docenten uit Nederland en België.

De speciale locatie, het thema en de mix van deelnemers zorgt voor een bijzondere combinatie van leren, genieten van de natuur en ontmoeting.

Voor meer informatie: klik hier.