Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en optredens voor Cultuur Primair in Alkmaar en voor Kunst en Cultuur in de School in de Haarlemmermeer.

Zoomles Podiumpresentatie

vrijdag 4 november 2022
18.30
Romanian Storytellers Circle
Walter Roozendaal

Op vraag van de Romanian Storytellers Circle geeft Walter Roozendaal, in het Engels, via Zoom, een half uur een inleidende les aan Roemeense vertellers.

Deze inleiding is ook onderdeel van zijn workshop 'Sprankelend op de planken' voor de Vertelacademie.

Helaas is deelname voor mensen buiten Roemenië niet mogelijk. Wel wordt er een opname gemaakt, waarvan ik de link aan de website zal toevoegen.

Workshopdag Sprankelend op de Planken

zaterdag 12 november 2022
10.00-16.00 uur

Vertelacademie, Utrecht

Walter Roozendaal

Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts - grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Organisatie: Vertelacademie
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Lesgeld: € 155,-  (Inclusief 21% btw NL)
Klik hier voor meer informatie over de workshop of je in te schrijven