1.5. Net als beroeps

© Walter Roozendaal - www.muzemuzette.com - en Janine Slijkhuis - www.janineslijkhuis.nl - klik hier voor meer informatie

Het zal ondertussen duidelijk zijn, dat ik er sterk voor ben om jeugdmuziektheater op een op de jeugd gerichte manier te begeleiden, met een goed evenwicht tussen kwaliteitsbewustzijn en sociale processen, in een creativiteitbevorderend klimaat.
Ideeën die mensen van de beroepspraktijk hebben zijn daar niet automatisch het goede voorbeeld van — integendeel. Bijvoorbeeld: kwaliteit eisen is niet automatisch ook creativiteitbevorderend gedrag! En het goede belonen is niet automatisch alle kinderen waarderen voor hun bijdrage op hun eigen niveau.
Dat wil niet zeggen dat je over een aantal dingen geen afspraken kunt maken. Over redelijke eisen mag je redelijke afspraken maken. Bijvoorbeeld:

  • afspraken over het leren van teksten of je partij kom je na,
  • en wanneer dat niet haalbaar is, overleg je dat ruim van tevoren, niet achteraf en veel te laat,
  • wie zonder overleg of afzegging meermalen niet verschijnt op een repetitie (of te laat komt), kan niet langer mee repeteren — en dat geldt ook voor de hoofdrollen drie weken voor de uitvoering!