Zlateh de geit

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteAaron is een flinke jongen. Ook als hij, midden in de winter, zijn eigen geitje Zlateh ver weg in het dal beneden naar het dorp moet brengen om te verkopen. Een enorme sneeuwstorm steekt op, maar ze weten zich in een hooiberg te redden. Drie dagen en nachten moeten ze daar blijven.
Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer herinnerde zich dit liefdevolle verhaal uit zijn jeugd, lang geleden... Met Oost-Europees-Joodse melodieën.

Walter vult deze vertelling met andere verhalen - en daarom kan deze voorstelling aan uiteenlopende leeftijden aangepast worden, van kleuters tot oudere schoolkinderen tot volwassenen en ouderen. Een ontroerend winters verhaal, ook eventueel geschikt voor de kerst.

Vst-Leeftijd

Alle leeftijden

Vst-Ondertitel

Een winterse raamvertelling

Vst-Gewicht

35

Sint en het kind van de Noordenwind

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteIn de bittere winterkou raast de Noordenwind over de wereld. Tot hij plotseling, eenzaam in de sneeuw, een kindje vindt. Maar wat moet een razende Noordenwind met een vondelingetje? Meenemen naar het paleis van Koning Winter? Nee, daar is het alleen maar ijzig koud. Hoe vindt hij een plek, waar het echt goed is voor kinderen? Een oud Sinterklaasverhaal, voor alle leeftijden.

Vst-Leeftijd

Alle leeftijden

Vst-Ondertitel

Een oud sinterklaasverhaal

Vst-Gewicht

45