Verhalen van de Tweelingbroers

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteOver Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur?
In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van het spel van de liefde naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt...

Klik hieronder voor de trailer van de voorstelling Verhalen van de tweelingbroers
Klik hier om de trailer van de voorstelling te bekijken

De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sages. Kenmerkend voor Tonke Dragt  (ook bekend van het meermalen bekroonde èn verfilmde boek 'Brief voor de Koning') — prachtig materiaal voor een verteller en wereldmuzikant!

Scholen kunnen hier een lesbrief downloaden.

Vst-Leeftijd

Familievoorstelling vanaf 8 jaar; basisscholen groep 5 t/m 8

Vst-Ondertitel

naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, uitgegeven bij Uitgeverij Leopold

Vst-Gewicht

10

Toen Schlemiel naar Warschau ging

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteOoit gehoord van het Jiddische dorpje Chelm? Dat is een heel dorp vol dwazen en zotten! En de allerzotste is Schlemiel, getrouwd met Mevrouw Schlemiel en in het bezit van zes kleine Schlemieltjes. Het is dat het geluk ook met de dommen kan zijn...
Walter Roozendaal maakt een keus uit Chelm-verhalen, omlijst met Klezmerklanken.

Dit programma speelt Walter Roozendaal solo. Maar er is ook een concertversie, samen met de The Klezmer Society (v/h de Shtetl Band Amsterdam).

U kunt hier de bijbehorende lesbrief downloaden, met daarbij ook een handleiding voor de leerkracht.

 

Vst-Leeftijd

Familievoorstelling vanaf 7 jaar, basisscholen groep 5 t/m 8, ook voor volwassenen

Vst-Ondertitel

Jiddische verhalen, naar Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer

Vst-Gewicht

25

Het Ezeltje & Baba Jaga

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteOver het Ezeltje, dat zo graag muziek maakte, en met zijn instrument de wereld rondtrekt. Met muziek uit vele landen.
En het verhaal van Prins Danilo, die zo graag wil trouwen. In dit oer-Russische verhaal speelt de heks Baba Jaga een hoofdrol. En reken maar: dat is niet zo'n gewone heks zoals wij hier kennen. Alleen al haar hutje op kippenpoten: hoe laat je dat stoppen met hippen zodat je naar binnen kan? Daar is moed voor nodig, véél moed. Alleen dan heb je misschien een kans om aan Baba Jaga te ontsnappen. Een spannende vertelling met Russische dansmuziek.

Voor schoolvoorstellingen is er een informatiebrief voor leerkrachten.

 

Vst-Leeftijd

Familievoorstelling vanaf 4 jaar; basisscholen groep 1 t/m 4

Vst-Ondertitel

Twee klassiekers: van Grimm, en uit het oude Rusland

Vst-Gewicht

30

Zlateh de geit

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteAaron is een flinke jongen. Ook als hij, midden in de winter, zijn eigen geitje Zlateh ver weg in het dal beneden naar het dorp moet brengen om te verkopen. Een enorme sneeuwstorm steekt op, maar ze weten zich in een hooiberg te redden. Drie dagen en nachten moeten ze daar blijven.
Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer herinnerde zich dit liefdevolle verhaal uit zijn jeugd, lang geleden... Met Oost-Europees-Joodse melodieën.

Walter vult deze vertelling met andere verhalen - en daarom kan deze voorstelling aan uiteenlopende leeftijden aangepast worden, van kleuters tot oudere schoolkinderen tot volwassenen en ouderen. Een ontroerend winters verhaal, ook eventueel geschikt voor de kerst.

Vst-Leeftijd

Alle leeftijden

Vst-Ondertitel

Een winterse raamvertelling

Vst-Gewicht

35

Platte Thijs en meer van zuks

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteIn het West-Friesch Museum kan het je overkomen, dat je oog in oog staat met de beeltenis van Platte Thijs! Walter Roozendaal kiest uit een staalkaart van Noordhollandse streekverhalen, met oude dansen, gedichten en kermisliederen.

Vst-Leeftijd

Familievoorstelling vanaf 7 jaar; basisscholen groep 5 t/m 8, of volwassenen

Vst-Ondertitel

Noord-Hollandse streekverhalen

Vst-Gewicht

40

Sint en het kind van de Noordenwind

Verteller Walter Roozendaal - Muze MuzetteIn de bittere winterkou raast de Noordenwind over de wereld. Tot hij plotseling, eenzaam in de sneeuw, een kindje vindt. Maar wat moet een razende Noordenwind met een vondelingetje? Meenemen naar het paleis van Koning Winter? Nee, daar is het alleen maar ijzig koud. Hoe vindt hij een plek, waar het echt goed is voor kinderen? Een oud Sinterklaasverhaal, voor alle leeftijden.

Vst-Leeftijd

Alle leeftijden

Vst-Ondertitel

Een oud sinterklaasverhaal

Vst-Gewicht

45