Quantcast

Het Ezeltje van Grimm is nog altijd één van mijn liefste verhalen.

Walter Roozendaal
072 - 561 9011
06 - 3813 9358
mailen? klik hier
download flyers:
.voorstellingen
.podiumpresentatie
.onderwijs
.dramaprojectenPO


Walter op LinkedIn

Walter Roozendaal - Foto Hartenberg

Nieuws: Vertellen vanuit Verbeelding

5 en 19 november 2016: Cursus vertellen & presenteren met de eenvoudige kracht van acteren

Meer dan 10 jaar gaf Walter workshops in Amsterdam. Helaas is de cursusruimte in de stadsvernieuwing verdwenen. Hij heeft nieuw onderdak gevonden bij Giovanni Masetti. Met rechtstreekse treinverbindingen naar Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Rhenen, Gouda, Rotterdam, Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Schiphol en Hoofddorp is station Zaandam een bijzonder knooppunt. Op 5 minuten loopafstand en voorzien van gratis parkeerruimte is daar de cursusruimte van Freekids XL.

Hoe breng je een verhaal tot leven? Dat doe je, wanneer jij als verteller vertelt vanuit je eigen beleving. Wanneer jij vorm geeft aan de rijke wereld van gevoelens en gebeurtenissen uit het verhaal, zal je publiek dat bijna onontkoombaar meebeleven. En dat hoeft niet iets te zijn wat je soms wel en soms niet toevallig overkomt: het vak elementair toneel reikt daar eenvoudige vaardigheden voor aan, waarmee je jouw optreden kan verrijken.
De kracht van deze vaardigheden is, dat ze leiden tot een spontane en echte expressie. Dat maakt je vertelling zo meeleefbaar, dat mensen al met jou meevoelen vóór ze je woorden hebben begrepen! En dat is de winst: emotionele betrokkenheid, de werking van de verbeelding.
Walter Roozendaal combineert dit met vormgevingsprincipes uit de commedia del'arte.

Een verhaal levendig over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars, en dan liefst zonder plankenkoorts - acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen. Is dat ook voor anderen weggelegd?
Jazeker! Walter Roozendaal maakt die vaardigheden graag voor jou bereikbaar. Hij is niet alleen muzikaal verteller en gastdocent aan de Vertelacademie, maar ook een ervaren leraar en regisseur. Hij werkt aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij modules elementair toneel, muziektheaterregie en podiumpresentatie geeft. Voor musici en koren schreef hij het Handboek Podiumpresentatie, dat ook voor vertellers goed bruikbaar is.

Overigens: op de Wikipedia voor vertellers staat een discussie-artikel over acteren en vertellen.

- Data: 4 en 19 november 2016.
- Tijd: twee zaterdagen 10.00-16.00 uur
- Plaats: Freekids XL, Mahoniehout 14-18, 1507 DG Zaandam
- Kosten voor de hele cursus € 150,- (incl. 21% BTW).
- Cursusprijs is inclusief koffie/thee, een lichte lunch en hand-out; het Handboek Podiumpresentatie kan desgewenst tegen een gereduceerde prijs aangeschaft worden.
- Inschrijven en meer informatie via www.sterksteverhalen.com/workshop-vertellen-vanuit-verbeelding