Quantcast

Het Ezeltje van Grimm is nog altijd één van mijn liefste verhalen.

Walter Roozendaal
072 - 561 9011
06 - 3813 9358
mailen? klik hier
download flyers:
.voorstellingen
.podiumpresentatie
.onderwijs
.dramaprojectenPO


Walter op LinkedIn

Walter Roozendaal - Foto Hartenberg

Agenda

Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld series schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en voor Cultuur Primair in Alkmaar.

Zondag 28 mei 2017, 14.00 uur
Verhalen op de Assumburg
Walter Roozendaal, Naomi Stern, Marieke van den Houten, De Trawanten van Banjaert
Kasteeltuin Assumburg

Als er één plek vol geschiedenis is, dan is dat wel kasteel de Assumburg. Op 28 mei strijkt het Kennemer Verhalenfestival daar dan ook neer. Op de Ruïne van Brederode is dat een jaarlijks terugkerend evenement, met vertellingen en muziek. En nu komt het ook naar het Heemskerkse kasteel, met een programma voor jong en oud.
Vanaf ongeveer 13.30 uur bent u welkom in de tuin van de Assumburg, waar De Trawanten van Banjaert u ontvangen met muziek zoals die al eeuwen op kastelen klinkt. Met Breugheliaanse doedelzakken, schalmei, grote trom, kleppers, fluiten, trekzak en mignon .
Om 14.00 beginnen in de kasteeltuin, rond het historische Koetshuijs, de verhalen. Naomi Stern, Marieke van den Houten en gastheer Walter Roozendaal trakteren u daar op sfeervolle oude en nieuwe vertellingen, afgewisseld met muziek van de Trawanten.

Alledrie de vertellers delen het onderwijs als voorgeschiedenis, en specialiseerden langs verschillende wegen als verteller. Naomi schrijft zelf verhalen en werkt als begeleidster van leerlingen op scholen. Marieke is ook trainingsactrice en dichter. Walter heeft in Heemskerk zijn sporen nagelaten als regisseur van het spektakel ‘Het Portret’, de opera rond de viering van het Maerten van Heemskerckjaar. Hij was jarenlang theaterconsulent en programmeur van schoolvoorstellingen vanuit de Muziekschool Heemskerk. Hun passie is het delen van verhalen!
Het festival is een samenwerking tussen de Stichting Vertelkunst Haarlem en de Stichting Vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg
U vindt de Assumburg aan de Tolweg 9a, 1967 NG Heemskerk

Zondag 12 november 2017, 15.00 uur
Verhalen van de Tweelingbroers
Koetshuis Randenbroek, Amersfoort

Naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, uitgegeven door uitgeverij Leopold. Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur? In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van het spel van de liefde naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt...
De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sages. Kenmerkend voor Tonke Dragt — prachtig materiaal voor een verteller en wereldmuzikant!
Familievoorstelling vanaf 7 jaar
Koetshuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 115-119, 3816 AJ Amersfoort, 06 81436200, www.koetshuisrandenbroek.nl