Quantcast

Het Ezeltje van Grimm is nog altijd één van mijn liefste verhalen.

Walter Roozendaal
072 - 561 9011
06 - 3813 9358
mailen? klik hier
download flyers:
.voorstellingen
.podiumpresentatie
.onderwijs
.dramaprojectenPO


Walter op LinkedIn

Walter Roozendaal - Foto Hartenberg

Agenda

Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld series schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en voor Cultuur Primair in Alkmaar.

Vrijdag 8 september 2017 19.00-24.00 uur
Kunst tot de Nacht
Walter Roozendaal, Arno Rollenberg, Rob Kooment, Margreet Schouwenaar
Kruithuisje, Alkmaar

Kunst tot de Nacht is de start van het culturele seizoen in Alkmaar. Tal van Alkmaarse culturele instellingen presenteren op geheel eigen wijze voorproefjes van wat er in het nieuwe seizoen te verwachten valt. Dit jaar is het gezamenlijke thema 'Licht'.
Walter Roozendaal treedt op bij het Kruithuisje, een historisch gebouwtje, op de oude stadswallen van Alkmaar. Met verhalen over wat er gebeurt wanneer mensen muren bouwen, over het zoeken naar het licht, en de wording van een kunstenaar. Walter Roozendaal wordt daarbij door lichtkunstenaar Arno Rollenberg in  het licht gezet. Beeldend kunstenaar Rob Koomen stelt één van zijn monumentale werken ten toon. Het begin van de avond wordt gevuld door Margreet Schouwenaar, die voorleest uit eigen werk.

Kruithuisje, Clarissenbolwerk 1, 1811 GX Alkmaar, tel: 06 17 73 08 83, www.kruithuisje.nl
Voor het volledige programma van Kunst tot de Nacht: zie www.kunsttotdenacht.nl

Zaterdag 23 september 2017, 10.00-17.00 uur
Workshopdag Podiumpresentatie voor vertellers
Walter Roozendaal
Vertelacademie, Utrecht
Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts - grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.
Organisatie: Vertelacademie
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Lesgeld:€ 135,-  (Inclusief 21% btw NL).
Klik hier om je voor deze workshop in te schrijven.
Klik hier voor meer informatie over de workshop.

Zondag 12 november 2017, 15.00 uur
Verhalen van de Tweelingbroers
Koetshuis Randenbroek, Amersfoort

Naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, uitgegeven door uitgeverij Leopold. Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur? In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van het spel van de liefde naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt...
De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sages. Kenmerkend voor Tonke Dragt — prachtig materiaal voor een verteller en wereldmuzikant!
Familievoorstelling vanaf 7 jaar
Koetshuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 115-119, 3816 AJ Amersfoort, 06 81436200, www.koetshuisrandenbroek.nl