Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en optredens voor Cultuur Primair in Alkmaar en voor Kunst en Cultuur in de School in de Haarlemmermeer.

Vrolijke Vertellingen in het Kruithuisje

zondag 26 mei 2019
13.30 - 15.00 uur
Het Kruithuisje
Walter Roozendaal - Muze Muzette

Wonderlijke verhalen met wonderlijke melodieën: Walter Roozendaal speelt ze en de muziek vertelt ze mee.

Op deze zondagmiddag komt een verhalenverteller naar het Kruithuisje. Met verhalen en muziek voor alle leeftijden uit vele windstreken, van Noord-Holland tot Rusland en van Jiddisch tot Grimm.
Kom langs, en of je als toevallige voorbijganger een paar verhalen hoort of juist heerlijk de hele middag blijft zitten: voel je welkom bij het Kruithuisje!

Walter: ‘Tachtig paar wijdopen ogen, ademloos genietend - aan zo'n publiek is het heerlijk verhalen vertellen. Samen met mijn accordeon, die je verleidt tot luisteren in nog diepere aandacht. Met verhalen over Baba Jaga en haar duistere praktijken, het Ezeltje dat zo graag muziek maakt, de rabbi en zijn verslaving, de Grote Meester, of de jonge vrouw die met slimheid haar leven en haar huwelijk redt --- een bonte stoet bijzondere figuren komt tot leven en trekt voorbij. Sommige verhalen zijn van lang geleden, andere zijn gloednieuw, en allemaal hebben ze aan jong en oud iets te bieden.’

Kruithuisje, Clarissenbolwerk 1, 1811 GX Alkmaar, tel: 06 17 73 08 83, www.kruithuisje.nl
De toegang is gratis - maar laat je niet weerhouden om een kopje koffie of wat anders te nemen!

Workshopdag Podiumpresentatie voor vertellers

zaterdag 9 november 2019
10.00-16.00 uur

Vertelacademie, Utrecht

Walter Roozendaal

Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts - grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Organisatie: Vertelacademie
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Lesgeld: wordt binnenkort bekend gemaakt
Klik hier om je voor deze workshop in te schrijven (wordt binnekort bekend gemaakt).
Klik hier voor meer informatie over de workshop.